Aby zapewnić jak najlepsze wrażenia, używamy technologii takich jak pliki cookie do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak wyrażenia zgody lub wycofanie zgody może niekorzystnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje.

zamknij

Kategorie

  • Obecnie brak na stanie

BICAPS COLLAGEN MAX

75,99 zł
Brutto

Suplement diety BICAPS® COLLAGEN MAX zawiera 40 mg chrząstki kurczaka (w tym niezdenaturowany kolagen typu II), 360 mg L-proliny, 100 mg kwasu hialuronowego, 130 mg witaminy C, 100 μg witaminy K (K2 MK-7) oraz 50 μg/ 2 000 IU witaminy D (D3) w 2 kapsułkach bez żadnych dodatków.

Collagen max w proszku

Ilość Obecnie brak na stanie
 

Bezpieczne płatności

 

Darmowa dostawa od 200 zł*

 

31 dni na zwrot

DZIAŁANIE:

Suplement diety BICAPS® COLLAGEN MAX uzupełnia dietę w kolagen, L-prolinę

oraz kwas hialuronowy.

L-prolina wchodzi w skład kolagenu i stanowi 30% tworzących go białek. (4)

Kwas hialuronowy występuje między innymi w skórze i naskórku, tkance łącznej, chrząstce i maziówce stawowej. (5)

Witamina C wspomaga produkcję kolagenu niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki.

Witaminy K i D pomagają w utrzymaniu zdrowych kości. Witamina D uczestniczy

w prawidłowym wchłanianiu i wykorzystaniu wapnia oraz utrzymaniu jego prawidłowego poziomu we krwi.

Wyniki badań niezdenaturowanego kolagenu typu II zawartego w produkcie BICAPS® COLLAGEN MAX:

1. Niezdenaturowany kolagen typu II obniżył biomarker odpowiedzialny za pogorszenie stanu chrząstki. (1)

2. Odnotowano poprawę parametrów jakości życia według kwestionariusza SF-36. Ocenia on m.in. funkcjonowanie fizyczne, emocjonalne i witalność. (2)

3. Parametry skali WOMAC uległy poprawie. Skala ocenia: nasilenie bólu, sztywność stawów i funkcjonowanie fizyczne u osób z problemami stawów. (1,2,3)

Źródła:

1. Mannelli L., Micheli L., Zanardelli M., Ghelardini C., Low dose native type II collagen prevents pain in a rat osteoarthritis model. Pobrane dnia 12.05.2018 r. z https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3751133/

2. Fulya B., Armagan O., Ozgen M., Tascioglu F., Bolluk O., Alatas O., Effects of native type II collagen treatment on knee osteoarthritis: A randomized controlled trial. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4970562/

3. American College of Rheumatology. Pobrane dnia 12.05.2018 r. z https://www.rheumatology.org/I-Am-A/Rheumatologist/Research/Clinician-Researchers/Western-OntarioMcMaster-Universities-Osteoarthritis-Index-WOMAC

4. https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/L-proline#section=Top.

5. Korzeniewska K., Pawlarczyk M., Kwas hialuronowy - nie tylko kosmetyk, Farmacja współczesna 2014; 7: 72-76.

SPOSÓB UŻYCIA

Spożyć 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.

Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.

Ilość porcji w opakowaniu: 30.

Zawartość opakowania netto: 19 g.

Warunki przechowywania:

Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci. 

SKŁAD PRODUKTU

Porcja dzienna- 2 kapsułki zawiera (referencyjna wartość spożycia %):

Chrząstka kurczaka - 40 mg,

w tym: kolagen - 10 mg,

L-prolina - 360 mg,

Kwas hialuronowy - 100 mg,

Witamina C - 130 mg (163 %),

Witamina K (K2 MK-7) - 100 μg (133 %),

Witamina D (D3) - 50 μg/ 2 000 IU (1 000 %).

Składniki: L-prolina, pullulan (otoczka kapsułki), witamina C (kwas L-askorbinowy), kwas hialuronowy, kolagen (chrząstka kurczaka), witamina K (mikrokapsułkowany menachinon-7), witamina D (cholekalcyferol).

#B0014

Powiązane produkty