Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

więcej informacji zamknij

Kategorie

  • Nowy

Mieszanka "Iwan czaj" 20g

18,99 zł
Brutto

Mieszanka „iwan czaj” jest dwuskładnikową kompozycją opartą na naturalnych surowcach roślinnych. Nazwa „iwan czaj” to zwyczajowe określenie naparu pochodzącego ze wschodnich regionów Europy. Tam znany i stosowany był już w XII wieku, a wraz z rozwojem handlu herbata ta stawała się znana i popularna w innych krajach.

Ilość
 

Bezpieczne płatności

 

Darmowa dostawa od 200 zł*

 

31 dni na zwrot

Mieszanka ziołowa „iwan czaj” 20 g (Skarby Polesia)

Mieszanka „iwan czaj” jest dwuskładnikową kompozycją opartą na naturalnych surowcach roślinnych. Nazwa „iwan czaj” to zwyczajowe określenie naparu pochodzącego ze wschodnich regionów Europy. Tam znany i stosowany był już w XII wieku, a wraz z rozwojem handlu herbata ta stawała się znana i popularna w innych krajach.

Mieszankę „iwan czaj” stanowią fermentowane liście wierzbówki kiprzycy. Zawiera ona dobroczynne antyoksydanty, które działają niczym eliksir młodości. Napar z liści wierzbówki ma korzystne działanie na układ odpornościowyczłowieka. Liczne witaminy i składniki mineralne wspierają pracę narządów wewnętrznych.

Kwiaty jaśminowca omszonego, jako drugi składnik mieszaki „iwan czaj”, odpowiadają za działanie przeciwzapalne. Regularnie spożywany napar zmniejsza ryzyko infekcji i dodaje sił witalnych.

Mieszanka „iwan czaj” charakteryzuje się intensywnym aromatem, który przywodzi na myśl smak miodu oraz upojną woń kwitów jaśminu.

„Od wielu lat zbieram lecznicze zioła. Łączę je w odpowiednio dobrane mieszanki, pomagające w poszczególnych dolegliwościach. Wykorzystuję tylko tradycyjne receptury, przekazywane z pokolenia na pokolenie przez mieszkańców mojej wsi. Każde zebrane przeze mnie zioło pochodzi wyłącznie z miejsca jego naturalnego występowania. Wszystkie rośliny suszone są w naturalnych warunkach, dzięki czemu zachowują swoje właściwości - Oleksander

Iwan czaj to starosłowiański napój z wierzbówki kiprzycy.

Mieszanka zawiera ręcznie zbierane oraz naturalnie suszone składniki.

Napar z wierzbówki kiprzycy ma miodowo - kwiatowy smak. Suszone kwiaty jaśminu uzupełniają wierzbówkę kiprzycę tworząc kompozycję o intensywnym smaku.

Sposób przygotowania (parzenia): łyżeczkę suszu zalać gorącą wodą (ok. 90 °C), parzyć pod przykryciem 5 - 10 minut. Produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Masa netto: 20 g

Oferowane produkty nie są lekami. Zostały wytworzone na bazie naturalnych surowców roślinnych i charakteryzują się zawartością witamin i mikroskładników. Substancje i związki chemiczne obecne w preparatach, są porównywalne w odniesieniu do ilości, do tych zawartych w roślinach rosnących w warunkach naturalnych.

Witaminy i minerały, które wchodzą w skład owoców, warzyw i ziół, znane są ludzkości od wieków. Prozdrowotny wpływ roślin był wykorzystywany od dawna jako naturalne metody wspomagania organizmu. Obserwacje na temat ich prozdrowotnego działania notowano i analizowano od dziesięcioleci, co jest efektem współczesnej fitofarmacji. Działanie roślin określano jako lecznicze i wspierające pracę narządów wewnętrznych.

W świetle obowiązujących regulacji prawnych nie możemy opisywać naturalnych źródeł roślinnych jako leczniczych. Przepisy zawarte w ustawie nie są jednoznaczne, natomiast Główny Inspektorat Sanitarny i Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne odnoszą się do przepisów najwyższą surowością i nie akceptują traktowania ziół i roślin jako czynników prozdrowotnych. W związku z tym produkty te mogą być sprzedawane, ale bez informacji o wpływie na zdrowie. Dla zobrazowania sprawy – możliwe będzie sprzedawanie rumianku lub mięty, ale niemożliwe będzie informowanie nabywców, że rumianek łagodzi stan zapalny gardła, a mięta poprawia procesy trawienne.

#SP0003
5 Przedmioty

Powiązane produkty