Bestsellery
Homocyne B-complex 576,6 mg...
Pomoc w utrzymaniu prawidłowego poziomu homocysteiny
- Zawiera najlepiej przyswajalne, bioaktywne formy witamin
- Aktywna postać kwasu foliowego przebadana klinicznie (6S)-5-Methyltetrahydrofolic (5-MTHF)
- Kapsułka jest w 100% roślinna
- Skład odpowiedni dla wegan
- Produkt nie zawiera sztucznych dodatków i wypełniaczy
Renostav 120 kapsułek...
Naturalny kolagen morski 100% z ryb
- Pomaga zmniejszyć uczucie dyskomfortu i sztywności stawów
- Kolagen wpływa na odbudowę naturalnych włókien kolagenowych i regenerację tkanek stawowych
- Wykazuje właściwości przeciwreumatyczne
- Stymuluje metabolizm komórek chrzęstnych i kostnych
- Wspomaga leczenie przy zmianach zwyrodnieniowych stawów i wspiera ich właściwe utrzymanie
- Produkt bez sztucznych dodatków i wypełniaczy
NOMICU L-100 (Kurkumina...
NOMICU® L-100 to wysoce biodostępna, dyspergowalna w wodzie formulacja kurkuminoidów oparta o nano ekstrakt z kłącza ostryżu długiego (Curcuma longa L.)
SwissMedicus - Szwajcarska...
Końska maść z konopiami chłodząca 500 ml jest szczególnym produktem opracowanym przez szwajcarskie laboratorium. Receptura preparatu powstała dzięki połączeniu tradycji medycyny naturalnej oraz nowoczesnych technik farmacji.
Natka pietruszki 15g
- Dzięki temu, że smak pietruszki jest cierpki i aromatyczny, z delikatnym posmakiem goryczki, to przyprawa ta pasuje do niemal każdego dania.
- Poza nadawaniem potrawom bogatego aromatu, ożywia je swoim bardzo intensywnym zielonym kolorem.
- Jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Łyżka stołowa zielonych listków pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C.
Bezpieczne płatności
Darmowa dostawa od 200 zł*
31 dni na zwrot
Czym jest pietruszka?
Pietruszka [łac. Petroselinum] to gatunek rośliny, który przywędrował do nas z regionu Morza Śródziemnego. Ta niepozorna roślina skrywa w swym korzeniu i liściach prawdziwe bogactwo witamin i minerałów. Pietruszka dziko porasta Bałkany, półwysep Apeniński, Wyspy Kanaryjskie czy północno-zachodnią Afrykę. Nazwa Petroselinum ma swoją genezę w greckim słowie petro, które oznacza po prostu kamień. Wynika to z faktu, że kiedyś pietruszka powszechnie porastała skaliste zbocza greckich wysp. Oprócz tego, że nać i korzeń są chętnie wykorzystywane w dzisiejszej kuchni, surowiec ten zyskał również uznanie ze względu na swoje właściwości lecznicze.
Natka pietruszki w kuchni
Dzięki temu, że smak pietruszki jest cierpki i aromatyczny, z delikatnym posmakiem goryczki, to przyprawa ta pasuje do niemal każdego dania. Suszona lub świeża pietruszka jest obowiązkowym dodatkiem każdego rosołu. Wspaniale współgra również z rybą, grzybami smażonymi na maśle i czosnkiem. Trzeba też, pamiętać, że pietruszka poza nadawaniem potrawom bogatego aromatu, ożywia je swoim bardzo intensywnym zielonym kolorem. Mimo, że nie dla każdego jest to oczywiste, to pietruszka jest chętnie używaną przyprawą w kuchni śródziemnomorskiej. Okazała się, ważnym składnikiem tak kultowych dań czy potraw, jak salsa verde, pesto czy sos aioli.
Podstawowe zasady dotyczące natki pietruszki
Przechowujmy ją w szczelnych, zamykanych opakowaniach. To właśnie z uwagi na ten punkt, każde z naszych opakowań przyprawowych posiada zamknięcie strunowe umożliwiające łatwe zamykanie i otwieranie. W przypadku natki pietruszki w zwykłej folijce, nie dość, że po otwarciu bardzo szybko straci swój piękny aromat, to jeszcze bardzo łatwo może wysypać się z opakowania np. w szufladzie czy szafce. Dbamy o Waszą wygodę! Aby uwolnić pełnię smaku i aromatu suszonej natki pietruszki, najlepiej dodawać ją do potraw pod sam koniec gotowania.
Pietruszka – właściwości lecznicze
Poprawia trawienie, przynosi ulgę przy gwałtownej fermentacji w układzie pokarmowym i ma właściwości odtruwające organizm. Natka pietruszki jest prawdziwą skarbnicą witamin i minerałów. Łyżka stołowa zielonych listków pokrywa dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C. Wykazuje właściwości antyseptyczne oraz zapobiega infekcjom układu moczowego. Wywar z pietruszki zdobył popularność w medycynie naturalnej, dzięki swojemu wpływowi na pęcherz, prostatę i nerki.
Powiązane produkty
Tymianek 200g
Tymianek - zdrowa przyprawa
- wykorzystywany jest do leczenia dolegliwości układu pokarmowego i moczowego oraz pomaga przy biegunkach, zaparciach i niestrawnościach.
- tymianek wyróżnia się wysoką skutecznością z bólem towarzyszącym zapaleniu zatok, wszystko za sprawą działania rozkurczowego i antyseptycznego, co sprawia, że jest chętnie stosowany w medycynie naturalnej
- dobrze komponuje się z rybami, drobiem, cielęciną, jagnięciną i wołowiną dodatkowo jest idealny jako dodatek do zup, gulaszów, farszów oraz warzyw
Bazylia 20g
- Jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie.
- Z uwagi na charakterystyczny świeży smak i aromat, dodaje się ją do sałatek, zup i sosów, w szczególności pomidorowych.
- Wspomaga trawienie, pobudza wydzielanie soku żołądkowego i zapobiega skurczom żołądka.
Liść laurowy 10g
- Jedna z najczęściej stosowanych przypraw w polskiej kuchni regionalnej.
- Element wszelkiego rodzaju aromatycznych zup oraz sosów.
- Wzmaga wydzielanie kwasu żołądkowego, tym samym wspomagając trawienie.
Szałwia lekarska liść 50g
- Wykazuje działanie odkażające i przeciwbakteryjne.
- Pomaga w problemach trawiennych, reguluje pracę jelit.
- Ma właściwości przeciwzapalne.
Majeranek 20g
- Wzbogaca smak dań ciężkostrawnych takich jak tłuste mięsa, potrawy z warzyw strączkowych czy zawiesiste zupy.
- Świetnie współgra z tymiankiem.
- Na katar nie ma nic lepszego, niż domowa maść majerankowa.
Zioła Prowansalskie 25g
- Jedna z najbardziej wszechstronnych i uniwersalnych kompozycji ziołowych na świecie.
- Zyskały popularność dzięki bardzo trafnemu połączeniu kilku nieoczywistych smaków i aromatów.
- Wzbogacą smak wszystkich rodzajów mięs, dań rybnych, zup oraz sałatek, sprawiając tym samym, że każdy, nawet najzwyklejszy posiłek uszczęśliwi nasze kubki smakowe.