Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

więcej informacji zamknij

Oregano 50g

5,99 zł
Brutto
  • posiada aromatyczny, lekko gorzki, pieprzowy smak
  • jest bogate w przeciwutleniacze (antyoksydanty), które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników
  • źródło wielu witamin, takich jak A, C, E (silne przeciwutleniacze), B6, K, oraz składników odżywczych

Ilość

  • Chcę darmową dostawę Chcę darmową dostawę
    Żaden problem, złóż zamówienie na kwotę powyżej 200 zł, a Twoją przesyłkę dostarczymy za darmo!
  • Dostawa już od 8,59 zł! Dostawa już od 8,59 zł!
    Paczka w RUCHu - 8,59 zł, zobacz pozostałe opcje dostawy...
  • Szybka przesyłka Szybka przesyłka
    Czas dostarczenia od 1 do 3 dni roboczych. 90% zamówień wysyłamy w 24h!
  • Płacę bezpiecznie Płacę bezpiecznie
    Dostępne formy płatności:
    • Płatność kartą
    • BLIK
    • Przelew tradycyjny
    • Płatności elektroniczne
    • Płatność za pobraniem

Komentarze

Oceń 

2020-12-15

Bardzo aromatyczna

Napisz swoją opinię

Oregano 50g

  • posiada aromatyczny, lekko gorzki, pieprzowy smak
  • jest bogate w przeciwutleniacze (antyoksydanty), które pomagają w zwalczaniu wolnych rodników
  • źródło wielu witamin, takich jak A, C, E (silne przeciwutleniacze), B6, K, oraz składników odżywczych

Napisz swoją opinię

Opis

Czym jest oregano?

Oregano, nazywane także jako „dziki majeranek” jest doskonale znany jako przyprawa. W kuchni stosowane są liście tej rośliny. Po rozdrobnieniu posiadają aromatyczny, pieprzowy lekko gorzki smak. Dodawane są one do wielu potraw zarówno mięsnych (np. drobiowych, cielęcych, rybnych) jak i wegetariańskich, zarówno w Polsce jak i na całym świecie. Oregano tworzy doskonałe połączenie z pomidorami, cukinią, papryką, bakłażanem, pietruszką, czosnkiem oraz fasolą. Dobrze komponuje się z potrawami zawierającymi jaja i sery. Świetnie ubogaca swoim aromatem zupy, gulasze, sosy oraz wiele potraw. Używa się go także do polepszania aromatu oliwy z oliwek, a nawet alkoholi – niektórych wódek i likierów.

Oregano – bogactwo zastosowań

Po oregano warto sięgać przy:

  • nieżytach górnych dróg oddechowych, kaszlu i w czasie utrudnionego oddychania
  • niedoczynności wątroby i dróg żółciowych
  • stanach nieżytowych żołądka
  • przy wzdęciach
  • osłabionym układzie odpornościowym szczególnie w okresach przejściowych, kiedy wzrasta prawdopodobieństwo zachorowania

Zdrowotne właściwości oregano

Oregano zawiera w sobie dużą dawkę związków fenolowych, które zapobiegają procesom rakotwórczym poprzez usuwanie nadmiaru wolnych rodników. Oregano działa wspomagająco również przy zapobieganiu cukrzycy i chorobom serca. W medycynie naturalnej jest znane jako lek wykrztuśny i łagodzący nieżyt dróg oddechowych. Poza tym działa wspomagająco na pracę wątroby i jelit, odtruwa organizm oraz dezynfekuje. Ma działanie przeciwskurczowe i uspokajające. Oregano pomaga także w leczeniu reumatyzmu i chorób wrzodowych, a także nerwicy, migreny i bezsenności. Oregano podnosi też odżywczość posiłków, zawiera bowiem białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik, witaminy – witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6 i B9), witamina C, E i K oraz minerały – cynk, fosfor, magnez, potas, sód, wapń i żelazo.

Kraj pochodzenia

Polska

Skład produktu

100% oregano, najwyższa jakość surowca.

#Z0044
11 Przedmioty
Ziółko