Bestsellery
Homocyne B-complex 576,6 mg...
Pomoc w utrzymaniu prawidłowego poziomu homocysteiny
- Zawiera najlepiej przyswajalne, bioaktywne formy witamin
- Aktywna postać kwasu foliowego przebadana klinicznie (6S)-5-Methyltetrahydrofolic (5-MTHF)
- Kapsułka jest w 100% roślinna
- Skład odpowiedni dla wegan
- Produkt nie zawiera sztucznych dodatków i wypełniaczy
Renostav 120 kapsułek...
Naturalny kolagen morski 100% z ryb
- Pomaga zmniejszyć uczucie dyskomfortu i sztywności stawów
- Kolagen wpływa na odbudowę naturalnych włókien kolagenowych i regenerację tkanek stawowych
- Wykazuje właściwości przeciwreumatyczne
- Stymuluje metabolizm komórek chrzęstnych i kostnych
- Wspomaga leczenie przy zmianach zwyrodnieniowych stawów i wspiera ich właściwe utrzymanie
- Produkt bez sztucznych dodatków i wypełniaczy
Magnez B6 150 tabletek...
Wysoko przyswajalna organiczna forma cytrynianu magnezu
Produkt polecany na:
- Stres i rozdrażnienie
- Skurcze mięśni
- Wzmożone zmęczenie i znużenie
Berberyna HCL 400mg 60...
Naturalny alkaloid - chlorowodorek berberyny 400 mg. Obniża poziom glukozy (cukrzyca typu II) i cholesterolu we krwi, wspiera procesy odchudzania.
- Reguluje gospodarkę cukrową
- Obniża stężenie cholesterolu
- Obniża poziom lipidów
- Usprawnia procesy metaboliczne
- Wpływa korzystnie na redukcję tkanki tłuszczowej
- Produkt wolny od sztucznych dodatków i wypełniaczy
- Szklane opakowanie

Ziele Angielskie 50g
Ziele angielskie
- szczególnie popularna przyprawa w kuchni europejskiej
- wpływa pozytywnie na trawienie
- pomaga w przyswajaniu witamin grupy B oraz selenu

Bezpieczne płatności

Darmowa dostawa od 200 zł*

31 dni na zwrot
Czym jest ziele angielskie?
Ziele angielskie to owoce drzewa pimentowego, zwanego też korzennikiem lekarskim (Pimenta dioica). Jest częścią rodziny mirtowatych. Pochodzi z tropikalnych rejonów w Ameryce Środkowej oraz w Meksyku. Część dostaw przysyłanych do europy pochodzi z Jamajki. Drzewo pimentowe dorasta do 10-12 metrów wysokości, jest wiecznie zielone, ze skórzastymi, lśniącymi liśćmi. Owoce są koloru zielonego, dojrzewając czerwienieją. Suszone owoce natomiast nabierają brązowego koloru. Owoce ziela angielskiego przeznaczone do celów spożywczych są zbierane jeszcze zanim dojrzeją. Ciekawostką jest fakt iż jest to jedyna przyprawa, która jest uprawiana wyłącznie na półkuli zachodniej.
Ziele angielskie – właściwości zdrowotne
Ziele angielskie posiada w swoim składzie znaczące ilości węglowodanów oraz błonnika. Dodatkowo jest także źródłem żelaza, wapnia, miedzi, magnezu i potasu. Jego cecha charakterystyczną jest również wysoka zawartość witaminy C i witamin z grupy B.
Substancje zawarte w zielu angielskim mają właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe, m.in. zmniejszają dolegliwości towarzyszące zapaleniom stawów oraz bóle mięśni. Dodatkowo osłabiają ból pourazowy. W ziołolecznictwie z ziela angielskiego przygotowuje się pastę, którą można wykorzystać jako maść uśmierzającą ból mięśni i stawów.
Zastosowania ziela angielskiego
Ziele angielskie jest szczególnie popularną przyprawą w kuchni europejskiej, ważnym składnikiem wielu marynat, pikli i korzennych mieszanek przyprawowych, zup i sosów. Duża ilość pasztetów, klopsów, wędzonych i konserwowych mięs zawiera ziele angielskie. Jagody ziela dodawane są także do skandynawskiego marynowanego śledzia, ogórków, do kiszonej kapusty, dań z dziczyzny i angielskiej wołowiny z przyprawami.
Powiązane produkty
Kocanka piaskowa 25g
- pozytywnie wpływa na wątrobę i woreczek żółciowy – wzmaga produkcję i wydzielanie żółci
- poprawia trawienie
- polecana przy problemach jelitowych
Czarnuszka 100g EKO
Czarnuszka – naturalny sposób na ukojenie nerwów
- może być stosowana jako naturalny sposób na odrobaczanie
- posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze oraz przeciwzapalne
- polecana alergikom, używana przy nieżytach krtani, oskrzeli i nosa
Czosnek niedźwiedzi 20g EKO
Czosnek niedźwiedzi – zdrowszy zamiennik czosnku
- posiada niemal wszystkie właściwości czosnku pospolitego
- zabija bakterie odpowiedzialne za procesy chorobotwórcze, nie zaburzając przy tym flory bakteryjnej organizmu
- na jego podstawie można także przygotować aromatyczną oliwę, a także pyszne pesto, które sprawdzi się jako dip do ryżu, makaronu, warzyw, mięsa lub pasta kanapkowa