Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

więcej informacji zamknij

Kategorie

    ETAS na sen i stres | wspomaga pamięć i koncentrację | roślinny ekstrakt ze szparaga 60 kapsułek

    159,00 zł
    Brutto

    Stwierdzone i potwierdzone działanie ETAS® w badaniach naukowych

    Poprawa czasu snu oraz jego jakości

    Pomaga redukować niekorzystny wpływ stresu na organizm

    Wspiera funkcje poznawcze, pamięciowe oraz nastrój

    Ilość
     

    Bezpieczne płatności

     

    Darmowa dostawa od 200 zł*

     

    31 dni na zwrot

    ETAS®

    Roślinny ekstrakt o zastrzeżonym procesie produkcji, wytwarzany z końcowej, dolnej części szparaga (Asparagus officinalis) posiadającym właściwości redukujące stres i poprawiające sen. Jest pierwszym na świecie wyciągiem którego mechanizm działania polega na wyzwoleniu uwalniania białka szoku cieplnego HSP70 (Heat Shock Protein 70 – białko szoku cieplnego 70), produkowanego zwykle przez organizm w odpowiedzi na ekspozycje na nadmierne ciepło. Efekt ten jest podobny do efektów kąpieli w gorących źródłach czy saunie, których działanie opóźnia procesy starzenia i łagodzi stres.

    ETAS® | poprawia czas snu oraz jego jakość

    zapobieganie wczesnemu budzeniu się

    zmniejszenie ilości snów

    optymalizacja czasu snu

    ETAS® | redukuje wpływ stresu na organizm

    zmniejszenie wydzielania kortyzolu

    obniżenie stężenia Chromograniny A w ślinie

    wzrost stężenia IgA w ślinie

    poprawa równowagi funkcjonowania anatomicznego układu nerwowego

    ETAS® | wspiera funkcje poznawcze nastrój oraz pamięć

    wspomaga rozwój neuronów

    redukcja uszkodzeń neuronów (Aß, SNP, CoCI2)

    model zwierzęcy | poprawa pamięci w zaburzeniach poznawczych związanych z wiekiem

    zmniejszenie tendencji do popadania w stany depresyjne i przygnębienie (POMS test)

    wzrost liczby poprawnych odpowiedzi w testach kalkulacyjnych (ewaluacyjnych)

    HSP | białka szoku termicznego (HSP)

    utrzymują prawidłową codzienną homeostazę komórek, chroniąc ich białka przed uszkodzeniem oraz przywracają ich prawidłową funkcję. Ekspresja HSP indukowana jest w celu ochrony komórek przed czynnikami stresogennymi. Jednak odpowiedź HSP na czynniki stresogenne, maleje wraz z wiekiem.

    Bezpieczeństwo

    ETAS® | jest naturalnym składnikiem pozyskiwanym z końcówki szparaga (Asparagus officinalis). Szparagi z kolei są bezpiecznie spożywane przez ludzi od co najmniej 5 000 lat.

    W zakresie bezpieczeństwa produktu przeprowadzono 90-dniowe badanie toksykologiczne, które nie wykazało znacznych zdarzeń niepożądanych oraz potwierdziło jego bezpieczeństwo.

    Badania naukowe

    Ito T, et al. 2013 Isolation, structural elucidation and biological evaluation of a 5 hydroxymethul-2-furfural derivative, asfural, from Enzyme-Treated Asparagus

    Extract. Journal of Agricultural and Food Chemistry vol. 61 (38), pp. 9155-9159.

    Ito T, et al. 2014. Effects of Enzyme-Treated Asparagus Extract on Heat-Shock Protein 70, stress indices and sleep in healthy adult men. Journal of Nutritional Science and Vitaminology vol 60(4) pp. 283-290.

    Ito T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus Extract promotes expression of Heat-Shock Protein and exerts antistress effects. Journal od Food Science vol. 79 (3) pp. H413-H419.

    Ito T, et al. 2014. Toxicological assessment of Enzyme-Treated Asparagus Extract in rat acute and subchronic oral toxicity studies and genotoxicity tests. Regulatory Toxicology and Pharmacology vol 68 (2), pp. 240-249.

    Sakurai T, et al. 2014. Enzyme-Treated Asparagus officinalis extractshows neuroprotective effects and attenuates cognitive impairment in senescence-accelerated mice. Natural Product Communications vol 9(1), pp. 101-106.

    Ogasawara J,et al.2014. ETAS, an enzyme-treated asparagus extract, attenuates amyloid ß-included cellular disorder in PC12 cells. Natural Product Communications vol 9(4), pp. 561-564.

    Takanari J, et al. 2016. Effect of of Enzyme-Treated Asparagus Extract (ETAS) on psychological stress in healthy individuals. In press, Journal of Nutritional Science and Vitaminology

    #K0001
    7 Przedmioty

    Powiązane produkty