
- Nowy
Suplement diety BICAPS® E+C zawiera 134 mg witaminy E, 100 mg witaminy C oraz 145 mg inuliny w 1 kapsułce bez żadnych dodatków. Witamina E została otrzymana z soi niemodyfikowanej genetycznie. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
DZIAŁANIE
Witamina E i C pomagają w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witamina C pomaga w regeneracji zredukowanej formy witaminy E.
SPOSÓB UŻYCIA
Spożyć 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Ilość kapsułek w opakowaniu: 60.
Ilość porcji w opakowaniu: 60.
Zawartość opakowania netto: 24,6 g.
Zawartość 1 kapsułki netto: 410 mg.
Warunki przechowywania:
Chronić przed światłem, przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
ŚRODKI OSTROŻNOŚCI
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie może być stosowany przez kobiety w ciąży, karmiące i dzieci bez konsultacji lekarskiej. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
Zalecamy zrównoważony sposób żywieniai zdrowy tryb życia.
SKŁAD PRODUKTU
Porcja dzienna- 1 kapsułka zawiera (referencyjne wartości spożycia %):
Witamina E (ekwiwalent D-alfa-tokoferolu) - 134 mg (1 117%)
Witamina C - 100 mg (125%)
Inulina - 145 mg
Składniki: witamina E (bursztynian D-alfa-tokoferylu z soi), inulina (korzeń cykorii), pullulan (otoczka kapsułki), witamina C (kwas L-askorbinowy).