
- -5,5%
Moje dzieci bardzo lubią ten syrop, wg mnie dobry skład i cena
Całkiem spoko choć mało witaminy c
stosuje u syna w okresie jesienno-zimowym
bardzo dobry syrop, jest tez a aptece ale ja wole wspierac lokalne firmy, polecam!
Świetnie wspomaga odporność moich dzieci w okresie jesienno-zimowym.
Moje dzieci uwielbiają ten syrop
Sambucus jest przeznaczony dla dzieci powyżej 3. roku życia, szczególnie polecany w okresie jesienno – zimowym oraz wiosennym.
Sambucus dla dzieci wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego. Zawiera standaryzowany wyciąg z owoców czarnego bzu, witaminę C i cynk.
Owoce czarnego bzu mają duże zawartości antocyjanów które posiadają silne właściwości pobudzające system immunologiczny.
Witamina C wspiera odporność poprzez wsparcie układu immunologicznego w walce z infekcjami i drobnoustrojami, pomaga także zmniejszyć uczucie zmęczenia i znużenia.
Cynk wykazuje właściwości przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne.
Składniki zawarte w syropie wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego (czarny bez, witamina C i cynk).
Zalecana dzienna porcja do spożycia:
Dzieci od 3 do 6 lat: 5 ml (1 łyżeczka) 2 razy dziennie,
Dzieci 6-12 lat: 10 ml (2 łyżeczki) 2 razy dziennie,
Dzieci powyżej 12 roku życia i dorośli: 15 ml (3 łyżeczki) 2 razy dziennie.
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników suplementu diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji dziennej.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w temperaturze poniżej 25︒C.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Data minimalnej trwałości znajduje się na spodzie opakowania.
Porcja dzienna zawiera:
Składniki 10ml 20ml 30ml
Ekstrakt z owoców czarnego bzu Sambucus nigra standaryzowany na zawartość 10-15% antocyjanów |
250 mg 32,5 mg |
500 mg 65 mg |
750 mg 97,5 mg |
Witamina C | 30 mg (37,5%**) | 60 mg (75%**) | 90 mg (112,5%**) |
Cynk | 3 mg (30%**) | 6 mg (60%**) | 9 mg (90%**) |
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia